Activiteiten en projecten

Alle projecten en activiteiten van de stichting Mamana zijn gebaseerd op de zorg en onderwijs aan moeder en kind. Dat is de basis van een gezonde gemeenschap. Voeding is daarbij een belangrijke factor. Gezonde voeding en die zelf kunnen verbouwen geven het gezin en de gemeenschap een solide basis, ook voor het genereren van inkomen.

Onderstaand geven een paar voorbeelden van projecten en daaronder kunt u verslagen van activiteiten downloaden.

Tuinbouwprojecten

Winstgevend, op drie locaties op Ambon. Lokale groenten worden op biologische wijze verbouwd. De oogst is voor eigen gebruik en voor de lokale verkoop.

Uitbreiding van dit project behoort tot de mogelijkheden. Het doel van Stichting Mamana is dat de projecten zich, na een eenmalige schenking, zelf financieren.

Naaiatelier

Dit project is door Stichting Mamana in samenwerking met IBI gestart. Vier vrouwen vonden hierin werk waardoor ze een bijdrage konden leveren aan het onderhouden van hun gezin.

Play-Group

Een dagopvang, waar kinderen driemaal per week aan deelnemen. In het begin waren dit veelal getraumatiseerde kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 5 jaar (de zogenaamde balita’s).

Voor de kinderen is een dagprogramma samengesteld waarin onderwerpen als gezondheid en educatie centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan voeding en hygiëne, door sport, zang, spel en tekenen, werken met kleuren.

Gezondheidscentrum

Stichting Mamana heeft samen met gezondheidscentrum Hutumuri op Ambon een verloskundig centrum gerealiseerd. Hier wordt de zorg voor moeder en kind geboden en voorlichting gegeven aan lokale gezondheidsmedewerkers.

Dit centrum biedt nascholing, bijscholing en voorlichting. Studenten uit Nederland verzorgen op regelmatige basis onderzoeken waaruit aanbevelingen volgen voor de lokale gezondheidsvoorziening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: